arad-temisvar

Arad – Temišvar

Gradovi  sa snažnim srpskim pečatom

TERMINI:    18 maj 2019.

 

Polazak u 05,00 h iz Zrenjanina,stara pijaca(parking) Putovanje preko Žitišta,sa usputnim preuzimanjem grupe u Radojevu, do graničnog prelaza Srpska Crnja. Po obavljenim graničnim formalnostima, nastavak putovanja preko Žombolja i Temišvara do Arada.
ARAD Dolazak oko 09,00 h.a u zavisnosti od zadržavanja i graničnih formalnosti,kao i uslova na putu. Obilazak grada u oblasti Krišana u kojem su rođeni znameniti Srbi:
Sava Tekelija, slikar Stevan Aleksić, arhitekta Milan Tabaković i njegovi sinovi Đorđe takođe
poznat arhitekta i Ivan poznati slikar.Razgledanje:zdanja podignuta po projektu Milana Tabakovića (Minoritska crkva,Palata Aradsko-čanadske železničke direkcije, Najmanova palata,Trgovačka škola,Industrijsko-narodna banka,
Feldesova Palata, porodična kuća Tabakovića i ostale arhitektonski vredna zdanja Arada kao što
je Okružna većnica podignuta 1865 g.u stilu flamanske neorenesanse,Palata kulture sagrađena
1913.g.Državni teatar iz 1874 g. Poseta srpskoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija a ikonostasdelo Nikole aleksića. Oko 12,30 h. Polazak za Temišvar.
Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata i zapadnog dela Rumunije oko 13 h.
Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine; Trg slobode na kojem se nalaze:stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine).Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danilai majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme, odlazak u tržni centar „Iulius Mall“, najveći tržni centar o ovom delu Rumunije. Polazak ka Srbiji. Povratak u Zrenjanin u večernjim časovima.

CANA ARANŽMANA:…………………………………………………………… 1.800,00

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom);
– vođstvo puta-licencirani turistički vodi;
– razgledanje Arada
– razgledanje Temišvara
– troškovi organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-polisu medjunarodnog zdravstvenog osiguranja- 130,00

NAPOMENA: Pored LICENCE OTP 284 u članstvu smo za Dečiji I omladinski turizam
I članice YUTA-e. I YUTA garancija putovanja.

ZA UZAJAMNO POVERENJE ”MINOS TRAVEL”ZRENJANIN

Naši prijatelji i partneri

Yuta
Yuta
Yuta garancija
Amadeus

Da li volite da putujete?

Ukoliko da želite da stvorite život pun nezaboravnih uspomena i avanture za prepričavanje, tu smo da vam pomognemo i budemo vaš sigurni saputnik na svakom koraku.
Pon - Pet 08h-20h
Subota 8h-14h