SLOVENIJA – ITALIJA

slovenija-italija-2018

Trst-Piran-Portorož-Izola-Bled-Ljubljana
4 dana 13/16 septembar 2018.

 1. DAN Polazak iz Zrenjanina u 21,00 h sa parkinga stare pijace.Direktna vožnja preko Hrvatske i Slovenije do Italalije sa uspurtnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
 2. DAN TRST -PIRAN-PORTOROŽ Dolazak u Trst u toku prepodnevnih sati. Važan grad i luka na Jadranskommoru. Obilazak starog jezgra grada sa posetom srpskoj paravoslavnoj crkvi Svetog Spiridona u samom centru grada-na trgu Ponte Roso,Glopčevićeva palata,kuća Jove Kurtovića…. Slobodno vreme, a mi predlažemo FAKULTATIVNI odlazak do dvorca Miramare. Izuzetna gradjevina,dvorac Miramare(1860 ) sagradjen je kao poklon za Maksimilijana Habzburškog, nadvojvodu Austrije i njegovu ženu Šarlotu od Belgije-budućeg cara i carice Maksika. Dvorski kompleks su dugo koristili Habzburgovci, a pre svega popularna carica Sisi.Dvorac gleda na tršćanski zaliv. Po završetku odlazak za Portorož,lepo slovenačko letovalište. Kraće slobodno vreme na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“. Odlazak u obližnji Piran. Po dolasku,kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga,na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća….) spomenik kompozitoru Đuzepe Tartinijui malena crkva Sv.Petra.Slobodno vreme u prelepom ambijentu grada uz šetnju do crkve Sv.Đorđa i rta Madone(Punta). Pozavršetku odlazak u Izolu.Smeštaj u hotel/vile. Večera.Noćenje.
 3. DAN IZOLA-BLED-VINTGAR
  Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI odlazak na Bled i čuveno jezero. Po dolasku šetnja obalom jezera koje predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih centara Slovenije. Slobodno vreme i uživanje čuvenim Bledskim krempitama. Mogućnost odlaska i do klisure Vintgar. Klisura je otkrivena krajem 19.veka,tačnije 1891 godine,a otkrili su je Jakob Žumer i kartograf-fotoghraf Benedikt Lergetporer. U prelepom prirodnom okruženju ,reka Radovna poskakuje preko brzaka i virova u prirodne bazene. Klisura za kraj čuva i i jedno iznenađenje-vodopad Šum,visine 13 metara.Povratak u hotel,večera.noćenje.
 4. DAN IZOLA-LJUBLJANA-ZRENJANIN
  Doručak.Napuštanje hotela.Vožnja do Ljubljane.Po dolasku u grad,planiorano je pešačko razgledanje grada: Kongresni trg, Nartodna biblioteka,obala reke Ljubljanice,Mesni trg,Tromostovlje,Glavna pijaca,katedrala,ljubljanska tvrđava…. Slobodno vreme. Polazak za Zrenjanin u 15,00 h. Dolazak u kasnim večernjim satima u zavisnosti od uslova na putevima i zadržavanja na graničnim prelazima.

CENA ARANŽMANA:……………. 145 €

 

Aranžman obuhvata:

 • obuhvata:-prevoz turističkim autobusom prosečne udobnosti na navedenoj relaciji (AC,TV,DVD)
 • smeštaj u „Belvedere risort Izola“-vile 3* u 1/2,1/3 sobama na bazi 2 polupansiona(doručak i
  večera samoposluživanje švedski sto)
 • razgledanja Trsta,Portoroža i Ljubljane prema programu
 • usluge licenciranog turističkog vodiča
 • troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 480,00 din.)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Fakultativne izlete : Bledsko jezero sa posetom Vindgarskoj dolini – 25 € izlet za Dvorac Miramare u Trstu – 10 €(minimum za realizaciju ovih programa je 25 prijavljenih putnika(izjašnjavanje prilikom sklapanja ugovora u agenciji); podrazumeva,bus transfer,ulaznicu na lokalitet,uslugu vodiča.Plaćanje isključivo na licu mesta po uslovima ino partnera) –
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit)

Boravišna taksa (plaćanje u hotelu ) – cca 2.54 € za 2 noćenja po osobi !

Uslovi za decu uz dve odrasle osobe:

 • dete do 3 godine bez ležaja i bez hrane-gratis
 • dete 3-13 godina 50% popusta u trećem ili četvrtom ležaju
 • dete preko 13 godina ima popust od 20%

 

Hotel Belvedere Resort *** smešten je na oko 100 metara nadmorske visine u okviru Parka prirode Strunjan, na 4 km od centra Izole. Hotel poseduje restoran i sezonski otvoreni bazen sa terasom za sunčanje. Iz objekta se pruža pogled na more. Gosti takođe mogu besplatno da koriste bežični internet i parking. U okviru kompleksa nalazi se 5 odvojenih vila, suvenirnica i teren za mini-golf

 

USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU AIK BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma
  polaska.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, i DINA

U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 15.12.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcijecena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora MINOS TRAVEL-a , usaglašeni sa YUTA standardom.

Tags: , ,