Trst-Piran-Portorož-Izola-Bled-Ljubljana

Trst-Piran-Portoroz-Izola-Bled-Ljubljana

SLOVENIJA – ITALIJA

Trst-Piran-Portorož-Izola-Bled-Ljubljana

4 dana   18/21  oktobar 2018.

1.DAN 

Polazak iz Zrenjanina u 21,00 h sa parkinga stare pijace.Direktna vožnja preko Hrvatske i Slovenije do Italalije

sa uspurtnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN TRST -PIRAN-PORTOROŽ

Dolazak u Trst u toku prepodnevnih sati.Važan grad i luka na Jadranskommoru.

Obilazak starog jezgra grada sa posetom srpskoj paravoslavnoj crkvi Svetog Spiridona u samom centru grada-na trgu

Ponte Roso,Glopčevićeva palata,kuća Jove Kurtovića…. Slobodno vreme, a mi predlažemo FAKULTATIVNI odlazak do dvorca Miramare.Izuzetna gradjevina,dvorac Miramare(1860 ) sagradjen je kao poklon za Maksimilijana Habzburškog, nadvojvodu Austrije i njegovu ženu Šarlotu od Belgije-budućeg cara i carice Maksika.Dvorski kompleks su dugo koristili Habzburgovci ,a pre svega popularna carica Sisi.Dvorac gleda na tršćanski zaliv.Po završetku odlazak za   Portorož,lepo slovenačko letovalište.Kraće slobodno vreme na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“.Odlazak u obližnji Piran. Po dolasku,kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga,na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća….)spomenik kompozitoru Đuzepe Tartinijui malena crkva Sv.Petra.Slobodno vreme u prelepom ambijentu grada uz šetnju do crkve Sv.Đorđa i rta Madone(Punta).Pozavršetku odlazak u Izolu.Smeštaj u hotel/vile.

Večera. Noćenje.

3.DAN  IZOLA-BLED-VINTGAR

Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI  odlazak na Bled i čuveno jezero.Po dolasku

šetnja obalom jezera koje predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih centara Slovenije.Slobodno vreme i uživanje u čuvenim Bledskim krempitama.Mogućnost odlaska i do klisure Vintgar(u koliko vremenske prilike budu dozvolile).Klisura je otkrivena krajem 19.veka,tačnije 1891 godine,a otkrili su je Jakob Žumer i kartograf-fotoghraf Benedikt Lergetporer.U prelepom prirodnom okruženju ,reka Radovna poskakuje preko brzaka i virova u prirodne bazene.Klisura za kraj čuva i i jedno iznenađenje-vodopad Šum,visine 13 metara.Povratak u hotel,večera.noćenje.

4.DAN  IZOLA-LJUBLJANA-ZRENJANIN

Doručak.Napuštanje hotela.Vožnja do Ljubljane.Po dolasku u grad,planirano je pešačko razgledanje grada:

Kongresni trg,Nartodna biblioteka,obala reke Ljubljanice,Mesni trg,Tromostovlje,Glavna pijaca,katedrala,ljubljanska tvrđava….Slobodno vreme.Polazak za Zrenjanin u 15,00 h.Dolazak u kasnim večernjim satima u zavisnosti od uslova na

putevima i zadržavanja na graničnim prelazima.

 

CENA  ARANŽMANA:…………….   125  €

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom prosečne udobnosti na navedenoj relaciji (AC,TV,DVD)
 • smeštaj u „Belvedere risort Izola“-vile 3* u 1/2,1/3 sobama na bazi 2 polupansiona(doručak  i večera samoposluživanje švedski sto)
 • razgledanja Trsta,Portoroža i Ljubljane prema programu
 • usluge licenciranog turističkog vodiča
 • troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 480,00 din.)
 • Ostale nepomenute usluge

-Fakultativne izlete : Bledsko jezero (sa posetom Vindgarskoj dolini) – 25 € izlet za Dvorac Miramare u Trstu – 10 €(minimum za realizaciju ovih programa je 25 prijavljenih putnika(izjašnjavanje prilikom sklapanja ugovora u agenciji);

podrazumeva,bus transfer,ulaznicu na lokalitet,uslugu vodiča.Plaćanje isključivo na licu mesta po uslovima ino partnera) –

-Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit)

-Boravišna taksa (plaćanje u hotelu ) – cca  2.54  € za  2 noćenja po osobi !

 • Uslovi za decu uz dve odrasle osobe :-dete do 3 godine bez ležaja i bez hrane-gratis
 • dete 3-13 godina 50% popusta u trećem ili četvrtom ležaju
 • dete preko 13 godina  ima popust od 20% 

Hotel Belvedere Resort ***smešten je na oko 100 metara nadmorske visine u okviru Parka prirode Strunjan, na 4 km od centra Izole. Hotel poseduje restoran i sezonski otvoreni bazen sa terasom za sunčanje. Iz objekta se pruža pogled na more. Gosti takođe mogu besplatno da koriste bežični internet i parking.

U okviru kompleksa nalazi se 5 odvojenih vila, suvenirnica i teren za mini-golf

 USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO   PRODAJNOM  KURSU  AIK  BANKE  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, i DINA

 U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 15.12.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcijecena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora MINOS TRAVEL-a , usaglašeni sa YUTA standardom.