Lefkada apartmani Autobus 2018

lefkada1-620x245

Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja:

bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime (lefko-belo);
nijanse plave boje mora koje se mogu uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija;
zelenilo svuda na kopnu…
Četvrto je po veličini ostrvo u Jonskom moru.

Iako definitivno ostrvo, ona je preko zemljanih sprudova i jednim (pokretnim) mostom povezana sa kopnom, tako da ne morate razmišljati o trajektima i redovima vožnje.

Lefkada, po mnogo čemu je potpuna suprotnost Krfu, a prilično različita i od rodbine sa juga – Kefalonije i Zakintosa.

Van vrlo razvijene istočne obale nalazi se i 10 ostrvaca, a manje naseljena zapadna obala diči se svojim spektakularnim plažama.

NIDRI

Lokacija: Nalazi se 17 km jugoistočno od grada Lefkas.

Atrakcije: Veličanstveni arhipelag sa ostrvima: Kitros, Thilia, Skorpidi, Sparti, Madoari, Skorpios i najveći Meganisi. Iz luke u Nidriju postoje svakodnevni brodski izleti ka ovim ostrvima. Nedaleko od Nidrija u selu Rahi se nalazi “rajski prostor“ sa bujnom vegetacijom i strmih stena sa kojih pada voda.

Turistička ponuda: Nekada malo ribarsko selo, a danas moderno letovalište, sa kvalitetnim hotelskim ili apartmanskim smeštajem, velikim brojem prodavnica, taverni, kafića…

Noćni život: odvija se u klubovima i barovima u glavnom gradu Lefkas, ali dobar provod možete pronaći i u Nidriju. Tokom leta organizuju se tematske žurke na plažama sa zanimljivim nagradama.

Izleti : Ostrvska tura, brodski izlet za Kefaloniju i itaku.

PLAŽE

Plaže: Lefkada ima 62 plaže koje se prostiru duž 117 km duge obale.

Gradska plaža Levkas – peščano šljunkovita plaža. More je jedinstveno sa mlečno plavom bojom uz obalu.

Agiofili – plaža sa sitnim belim kamenčićima se nalazi nedaleko od mesta Vasilikis. Omiljena je kod ronioca.

Agios ioannis – najbliža plaža glavnom gradu. Sitan pesak. Na plaži su atrakcije stare vetrenjače od kojih je jedna pretvorena u tavernu. Plaža je zanimljiva za surfere.

Agios Nikitas – ribarsko seoce sa malenom plažom, ali pogodnom za uživanje . Glavna ulica koja vodi do plaže je u stvari pešačka zona sa mnoštvom kafića, barova i taverni. Zaliv je duboko uronio u kopno pa su talasi veoma retki.

Ammousa – jedna od najpopularnijih na južnom delu ostrva. Plaža je smeštena u mali zaliv sa mirnom vodom. Do plaže se može doći i automobilom. Ne postoje barovi i taverne. More je tirkizno, a kupanje je pravo uživanje.

Egremni – po mnogima najlepša na čitavoj Lefkadi, pleni neverovatnim priobalskim koloritom. More, tirkizno plavo, sitan beli šljunak i maleni bar na plaži sa odličnom muzikom ostaće Vam u pamćenju kao i onih 350 stepenika koji vode do ovog zemaljskog raja.

Mikros Gialos je jedna od poznatijih plaža na jugu ostrva. Smeštena je u malom zalivu u kojem je more mirno. Do plaže se može pristupiti kolima. Postoje kafići, taverne i barovi.

Nikiana – se nalazi 6 km severnije od Nidrija. Važi za najbolju šljunkovitu plažu na istočnoj obali ostrva u čijem okruženju su masline i čempresi.

Porto Kaciki – svakako najlepša plaža na Lefkadi i jedna od najpoznatijih na Mediteranu. Do nje nije lako doći, imajući u vidu činjenicu da je od glavnog grada udaljena 40 km a u glavnoj sezoni gužve su velike. Zanimljivost plaže su 100 drvenih stepenika koji vode do nje.

Skoro svaka taverna sa zapadne strane ostrva je pravi pravcati vidikovac, sa koga možete pratiti kako rumeno sunce polako zaranja u more dok se gostite grčkim specijalitetima i ispijate „mitos“. I po cenama se za Lefkadu može reći da je netipična – veoma povoljna.

Vila Homer

Opis smeštaja

Velika i prostrana studia i apartmani – idealna za višečlane porodice;

Lokacija: Centar, plaža 60 m, Lefkas 17 km;
Kapacitet: 2 studija + 8 apartmana;
Studio: 2 studia sa 3 kreveta sa kuhinjskim delom u istom prostoru, TWC, TV, balkon, A/C ( plaća se ekstra 4 eur/dan);
Apartmani: 7 apartmana sa 1 spavaćom sobom sa 3 kreveta + kuhinjski deo sa 1 krevetom, TWC, TV, balkon , A/C ( plaća se ekstra 4 eur/dan) + 1 apartman sa 1 spavaćom sobom sa 2 kreveta + krevet na sprat ( za dve osobe) + kuhinjski deo sa 1 krevetom, TWC, TV, balkon, A/C ( plaća se ekstra 4 eur/dan);
Čiščenje i posteljina: Za vreme boravka sami održavate higijenu u studiu/apartmanu; Posteljina se menja na 5 dana.
Internet: WiFi pristup besplatno

Cene u u dvokrevetnom studiju su po osobi.

Family paket: cene su po paketu za 3 ili 4 osobe i obuhvataju i smeštaj i prevoz.

Pred/post sezona

Vila

 

Homer

maj/jun septembar
Polazak 25.05. 03.0