Krit 2018 – Avion

HERSONISSOS – Hersonisos se nalazi na oko 25 km istočno od Herakliona, glavnog grada Krita. Ranije malo ribarsko selo danas je jedna od najpopularnijih destinacija na Kritu poznata po dugim peščanim plažama, restoranima, tavernama i noćnom životu.

ANISSARAS, MALIA, ANALIPSI, GOURNES, GOUVES – Anissaras, letovalište koje isključivo čine hoteli i hotelsi kompleksi, nalazi se par kilometara pre Hersonisosa, kada se ide iz Irakliona. Predivne peščane plaže sa dugim plićakom pogodnim za decu čini mesto Anisaras idealnim za porodice i sve one koji žele nešto mirniji odmor u odnosu na susedni Hersonisos koji je poznat po bogatom noćnom životu. Malia se nalazi na oko 7,5 km od Hersonisosa. Danas je vrlo popularna po barovima na plaži i klupskom životu. Analipsi se nalazi na oko 5 km pre Hersonisosa a Gournes i Gouves na oko 8-12 km pre Hersonisosa.

RETIMNO- Mesto Retimno se nalazi na oko 80 km zapadno od Herakliona. Datira još iz rimskog perioda da bi kasnija vladavina Mletačke republike ostavila privlačnu arhitekturu da danas u njoj uživaju mnogobrojni turisti. Retimno je i univerzitetski centar uskih primorskih ulica u centru, punih barova i kafića.

ADELIANOS KAMPOS, PLATANES – Adelianos Kampos se nalazi na oko 6 km od Retimna ka Heraklionu a Platanes na oko 5 km od Retimna. Odlikuje ih duga peščana plaža i izbor su turista koji traže miran i opuštajući odmor.

Tags: , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *