budimpesta-foto

BUDIMPEŠTA – 4 dana

program br. 1/18.06.2020.

termin : 13.-16.08.2020.

budimpesta-foto

1.dan  ZRENJANIN – NOVI SAD – BUDIMPEŠTA

Sastanak grupe u 23,30 h. Polazak grupe u 23:45h iz Zrenjanina sa parkinga stare pijace, iz Novog Sad u 00,30 h parking železničke stanice. Direktna vožnja do Budimpešte, sa usputnim pauzama radi odmora-prema potrebi.

2.dan   BUDIMPEŠTA

Po dolasku u Budimpeštu u jutarnjim satima, odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada: Trg Heroja, Muzej Lepih umetnosti, Andraši ulica, Opera, Bazilika Sv. Ištvana, Parlament, Rakoci ulica… Vožnja do Budimske tvrđave. Razgledanje Ribarskog bastiona, Matijine crkve, Kraljevske palate, odlazak na Citadelu . Odlazak u Vaci ulicu, slobodno vreme za zamenu novca i individualno razgledanje centra grada. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima, slobodno vreme za odmor. Posle odmora postoji mogućnost fakultativnog odlaska na noćno krstarenje brodom po Dunavu. Razgledanje prelepo osvetljenih budimpeštanskih obala i mostova. Povratak u hotel, noćenje.

3.dan BUDIMPEŠTA -SENTANDREJA-BUDIMPEŠTA  

Doručak.Odlazak i obilazak Sentandreje. Gradić  na oko 20 km. Severozapadno od Budimpešte na desnoj obali jednog od rukavaca Dunava. Gradić sa baroknom arhitekturom, kaldrmisanim ulicama i crkvama svih konfesija. Tokom 16.veka Sentandreja je postala centar Srba u Mađarskoj. Ovo je najsevernija varošica  do koje su stigli Srbi u velikoj seobi krajem 17.veka. Nastanivši se u njoj, veoma brzo su zahvaljujući trgovini uspeli da stečenim kapitalom podignu mnogobrojne crkve, te Sentandreja postaje sedište episkopije SPC što ostaje i do danas.Tu su boravili i živeli mnogobrojni znameniti Srbi poput Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića, Laze Kostića, Jakov Ignjatović i dr. Svakako je preporuka  obići srpske crkve, muzej marcipana i dr. U popodnevnim satima povratak u Budimpeštu.

Slobodno vreme noćenje.

4.dan BUDIMPEŠTA-NOVI SAD-ZRENJANIN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska, a mi preporučujemo , fakultativni odlazak do ,,CAMPONE,, jednog od najvećih šoping centara u Budimpešti, a poznat po sjajnom Tropikarijumu-najvećem akvarijumu u srednjoj Evropi. Nastavak puta Za Zrenjanin, sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Zrenjanin u kasnim večernjim satima u zavisnosti od uslova na putu i graničnih formalnosti .  

CENA ARANŽMANA : 79 €

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate)

 DOPLATA ZA 1/1 SOBU 40 € 

  • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:   
  • prevoz turističkim autobusom (DVD,mikrofon, AC),prosečne udobnosti
  • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja
  • panoramsko razgledanje grada
  • licencirani vodič
  • troškovi organizacije   

 

 • U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 

 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • troškovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se pribaviti u agenciji cca 120,00 din po danu)
 • ostale ne pomenute  usluge
 • FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mesta po uslovima ino partnera, minimalan broj potreban za realizaciju 25 osoba.)
 • krstarenje  Dunavom 15 €  
 • odlazak do tržnog centra ,,Campona,, 5 € (individualna cena ulaznice u Tropicarium cca 9 €) 
 • večera u čardi sa folklornim programom  25 €                                                                                                                    
 • NAČIN PLAĆANJA
 • 30% prilikom prijave,ostatak 7 dana pred put
 • 30% prilikom prijave,ostatak u ratama  deponovanim čekovima do 15.09.2020. bez uvećanja
 • platnim karticama DINA ,VISA,MASTER

Prilikom prijave za aranžman neophodno je izjašnjavanje za fakultativu, zbog ograničenog broja i organizacije istih.

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa, i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika, koje isti nisu u obavezi da prihvate.Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

 

     Za ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA ,,MINOS TRAVEL,,  usaglašeni sa YUTA

        Za uzajamno poverenje ,,Minos travel,,

Naši prijatelji i partneri

Yuta
Yuta
Yuta garancija
Amadeus

Da li volite da putujete?

Ukoliko da želite da stvorite život pun nezaboravnih uspomena i avanture za prepričavanje, tu smo da vam pomognemo i budemo vaš sigurni saputnik na svakom koraku.
Pon - Pet 08h-19h
Subota 8h-14h