TEMIŠVAR-FESTIVAL CVEĆA

grad sa  snažnim srpskim pečatom

TERMIN: 25 april 2020

Festival se odžava u samom centru grada, na glavnom trgu. Ceo grad je ukrašen cvećem, tako da očekujte neverovatne cvetne aranžmane. Program je veoma bogat, upotpunjen koncertima, raznim izložbama i radionicama, kao što su izložbe venčanica i šešira, radionica kuvanja jela sa raznim cvećem i biljem. Na samom festivalu, možete i da kupite cveće, a izbor je veoma veliki. 

Program putovanja:

Polazak u 7,00 h iz Zrenjanina,stara pijaca(parking)ili Miletićeva ul. -BUS STAJALIŠTE (prodavnica Halas ). Putovanje preko Žitišta, do graničnog prelaza Srpska Crnja. Po obavljenim graničnim formalnostima, nastavak putovanja preko Žombolja doTemišvara.Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata i zapadnog dela Rumunije.

Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine; Trg slobode na kojem se nalaze:stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine).Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danilai majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme,za festival cveća.Po dogovoru odlazak u tržni centar „Iulius Mall“, najveći tržni centar o ovom delu u Rumunije.Uveče (oko 18h) polazak ka Srbiji. Povratak u Zrenjanin u večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA:………………… 1.100,00 dinara

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom);
  •  vođstvo puta-licencirani turistički vodič
  •  razgledanje Temišvara
  •  troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • grupno medjunarodno zdravstveno osiguranje obezbedjuje se u agenciji ( oko 130,00 din.)

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE “MINOS TRAVEL“

Organizator putovanja zadržava pravo izmene u redosledu realizacije pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti,ne umanjujući vrednost aranžmana). BAZA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA: minimum 45 plativih Za ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TA MINOSTRAVEL usaglašeni sa YUTA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih,krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

ZA  UZAJAMNO  POVERENJE „M I N O S   T R A V E L“

Naši prijatelji i partneri

Yuta
Yuta
Yuta garancija
Amadeus

Da li volite da putujete?

Ukoliko da želite da stvorite život pun nezaboravnih uspomena i avanture za prepričavanje, tu smo da vam pomognemo i budemo vaš sigurni saputnik na svakom koraku.
Pon - Pet 08h-19h
Subota 8h-14h