RIM 

RIM – je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najvedi i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih građevina, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum…najvedi amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu. 

Program putovanja: 

1.dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 14:00h (vreme polaska je podložno promeni) sa BAS-ove autobuske stanice. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Nodna vožnja.

2.dan RIM Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nodenje.

3.dan RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM Doručak. Fakultativni izlet do Pompeje i Napulja: Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250 km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2020. GODINE Nodenje.

4.dan RIM Doručak. Pešačko razgledanje Rima: Trg Republike, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), ulica Rimskih foruma, Trg Venecija, Trajanov forum, Fontana Di Trevi, Španski trg… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativni izlet “Rim nodu” sa lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Nodenje.

5.dan RIM – VATIKAN – RIM Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Slobodno popodne. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Nodna vožnja.

6.dan BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva. 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara 

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €; KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 € i NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 10 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD. 

POPUSTI I DOPLATE: 

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €, 
 • treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%, 
 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 60 € (NA UPIT), 
 • doplata za 1/1 sobu 90 €. 

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima), 
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 nodenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto), 
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama, 
 • razgledanja i obilaske prema programu, 
 • usluge turističkog vodiča, 
 • usluge lokalnog vodiča, 
 • agencijske usluge. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 

 • peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 dinara po osobi ( plada se u agenciji ), 
 • gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujudi i okolinu) koja je stupila na snagu 01.09.2014. i to: za hotele sa 3* – 4.00 € dnevno, a za hotele sa 4* – 6.00 € dnevno i plada se na recepciji hotela, 
 • fakultativne izlete, 
 • međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 721,00 dinara, od 19 do 70 godina 1081,00 dinara i od 71 do 86 godina 2162,00 dinara. 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust): 

 • Vatikan – 40 € odrasli / 35 € deca; 
 • Rim nodu – 15 € odrasli / 10 € deca; 
 • Tivoli – 25 € / 15 € deca; 
 • Pompeja, Napulj – 45 € odrasli / 35 € deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju). 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika 

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM: 

HOTEL VAN CENTRA GRADA: Hotel Parco Tirreno 3* – nalazi se na 400 metara od stanice metroa Kornelija, na samo 4 stanice vožnje od Vatikana. Španske stepenice i Fontana di Trevi udaljene su na nekoliko minuta vožnje metroom jer se nalaze na istoj liniji kao i hotel. Sobe sadrže: klima uređaj, telefon, SAT TV, kupatilo. Više informacija o hotelu na: www.parcotirreno.it Hotel Scheppers 3* – nalazi u delu grada koji se zove Aurelio, na 15 – 20 minuta vožnje od Vatikana. Sobe su modernog dizajna i sadrže: klima uređaj, telefon, SAT TV, kupatilo, fen za kosu i toaletni pribor. Više informacija o hotelu na http://www.scheppershotelrome.com Hotel Rouge et Noir 4* – nalazi u delu grada koji se zove Pjetralata, u blizini centra grada. Hotel ima besplatne šatl buseve koji voze od i donajbliže metro stanice. Sobe su renovirane i imaju: klima uredaj, SAT TV, kupatilo, sef, frižider, Wi – Fi intenet, telefon. Više informacija o hotelu na www.hotelrougeetnoir.it 

HOTEL U CENTRU GRADA: Hotel Noto 3*/ Floridia 3*/Siracusa 3* – nalazi se u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija. Sobe su dvokrevetne sa pomodnim ležajem, opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Usluga: Nodenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto). Više informacija o hotelu http://raelihotels.it/en/home 

MOGUDI NAČINI PLADANJA: 1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja; 2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesečne rate čekovima građana do 20.04.2020. godine 3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka; 4) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate; 5) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres); 

Kalkulacija je rađena za najmanje 65 putnika. Minimum za realizaciju putovanja je 65 putnika. NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010. 

Potvrda o garanciji putovanja: Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0047/2019 od 25.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060664 od 28.12.2017. izmenjena Aneksom br.1 od 29.01.2019.kojim je produženo trajanje Polise osiguranja br.300060664 po istim uslovima do 01.10.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs

Naši prijatelji i partneri

Yuta
Yuta
Yuta garancija
Amadeus

Da li volite da putujete?

Ukoliko da želite da stvorite život pun nezaboravnih uspomena i avanture za prepričavanje, tu smo da vam pomognemo i budemo vaš sigurni saputnik na svakom koraku.
Pon - Pet 08h-19h
Subota 8h-14h