Festival lavande Tihanj

17.06.2023., Mađarska

već od 3800RSD

Opis destinacije

POČETAK CVETANJA LAVANDE JE SIGURAN ZNAK DA JE STIGLO LETO: TADA SE POLJA OBLAČE U ČAROBNU LJUBIČASTU BOJU I ZRAČE PRIJATNIM OPOJNIM MIRISOM, ŠTO MNOGE POSETIOCE MAMI U ŠETNJU MEĐU LEJAMA LAVANDE. U MAĐARSKOJ IMA VIŠE IZBORA ZA BRANJE LAVANDE ALI JE OD SVIH NAJPOZNATIJE POLJE U TIHANJU.OVAJ CVET IMA ISTAKNUTU ULOGU U ŽIVOTU TIHANJSKOG POLUOSTRVA.PRVO POLJE LAVANDE ZASAĐENO JE SREDINOM 1920-ih GODINA SA POČETNIM BILJNIM MATERIJALOM DONETIM IZ FRANCUSKE. U TIHANJU SE SVAKE GODINE ORGANIZUJE AKCIJA ,,UBERI SAM,, U OKVIRU FESTIVALA LAVANDE, KOJI PRIVLAČI MNOŠTVO POSETILACA NA SEVERNU OBALU JEZERA BALATON. TIHANJ JE PRE NEKOLIKOGODINA IZABRAN ZA NAJLEPŠE OBNOVLJEMNO NASELJE U EVROPI.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
FESTIVAL LAVANDE TIHANJ - MAĐARSKA 
TERMIN: 17.06.2023
BAZA  45 plaćenih

CENA ARANŽMANA IZNOSI: 3.800,00  DINARA PO OSOBI.

U CENU JE  URAČUNATO:
- prevoz turističkim autobusom (DVD,mikrofon, AC)
- obilazak prema programu
- licencirani vodič
- troškovi  organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO
- grupno međunarodno zdravstveno osiguranje (150,00 din.) 

1.DAN         
ZRENJANIN POSTAVKA AUTOBUSA U 01,300 h.PARKING  ,,KRISTALNE DVORANE,,POLAZAK U 02,00 h.PO DOLASKU NA SRPSKO MAĐARSKU GRANICU OBAVLJANJE GRANIČNIH FORMALNOSTI A ZATIM NASTAVAK PUTA ZA TIHANY, SA USPUTNIM ZADRŽAVANJIMA RADI ODMORA. 

TIHANY 
NALAZI SE  NA POLUOSTRVU KOJI DELI  JEZERO BALATON NA DVA DELA. 1952.g.TIHANJSKO POLUOSTRVO  PROGLAŠENOJE ZAŠTIĆENIM PREDELOM. ISTOVREMENO,GRAD SE PONOSI SA VELIKOM ISTORIJOM. KRALJ ANDRAŠ I 1055.g.ODLUČIO JE DA  OVO BUDE  MESTO NJEGOVOG VEČNOG POČINKA A TAKOĐE JE  OVDE IZGRADIO I JEDAN OD BROJNIH BENEDIKTINSKIH SAMOSTANA  KOJI DO DANAŠNJEG DANA POSTOJI. LAVANDA JE IMALA VELIKU ULOGU U RAZVOJU  GRADA A NJEN UZGOJ I PRERADA IMAJU  VELIKU TRADICIJU. GRAD PREDSTAVLJA  MUZEJ NA OTVORENOM, SA STARIM KUĆAMA, SUVENIRNICAMA, RADNJAMA.NAJPRE  ODLAZAK U OBILAZAK BENEDIKTINSKE OPATIJE IZ 12.VEKA  A ZATIM ODLAZAK NA FESTIVAL POSVEĆEN LAVANDI.SLOBODNO VREME DO POLASKA ZA  SIOFOK.

ŠIOFOK
NALAZI SE NA  JUŽNOJ OBALI  BALATONA I  NAJVEĆI JE GRAD NA BALATONU. ŠIOFOK JE , USLED RAZVIJENOG TURIZMA JEDAN OD NAJBOGATIJIH OPŠTINA U MAĐARSKOJ.KROZ GRAD PROTIČE REKA  ŠIO A ONA JE U STVARI OTOKA JEZERA BALATON. PROŠETAĆEMO GRADOM  I  UŽIVATI  NJENOJ LEPOTI A ZATIM POLAZAK ZA ZRENJANIN.

ZRENJANIN
DOLAZAK U  KASNIM VEČERNJIM SATIMA ILI RANIM JUTARNJIM .

Organizator putovanja je turistička agencija Minos Travel, broj licence OTP 219 /2021 B. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Minos Travel. OUP

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama