Hotel Thapsus

Mahdia, Tunis

Opis destinacije

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem. Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je vecinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takođe, skoro da nema reka i jezera (ako se ne racunaju slana jezera-šotovi). Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veci gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa cine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani suniti ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima i najsvetijim gradom Magreba.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
izdvajamo:
Veoma povoljan i popularan, nalazi se na predivnoj plaži u Mahdiji.  Veliki bazen se nalazi na hotelskoj terasi, a tu je i mini aqua park za najmladje. Iako ne spada u red luksuznijih hotela, njegova odlična cenovna politika za decu (besplatan smeštaj dece i do 13 godina), odlična plaža i kvalitetni sadržaji, ovaj hotel čine veoma popularnim medju porodicama. 

Lokacija:
hotel Thapsus nalazi se direktno na prelepoj peščanoj plaži, oko 6 km od centra Mahdije, istorijske prestonice dinastije Fatimid, njene Medine, marine i arheoloških nalazišta. Od aerodroma u Monastiru je udaljen 42 km, a od aerodroma u Tunisu 210 km.

Hotelska ponuda:
recepcija, poluolimpijski spoljašnji bazen sa dva tobogana, unutrašnji bazen, prostran lobi, glavni restoran "Thapsus“, a la carte restorani: tunižanski, italijanski i "Leptus“. Hotel ima 7 barova: snek bar, bar na plaži, pored bazena, u diskoteci, mavarski kafe i "Hanibal” bar. Dnevni animacioni i noćni šou programi su organizovani od 10:00 do 24:00 h, dečije selo "Boom boom“, za decu 4-12 godina, programi sa aktivnostima, mini klub sa igraonicom, igralište sa mini zoo parkom, bazeni i dva tobogana, 3 lifta, Wi-Fi internet u lobiju i na recepciji, ležaljke i suncobrani na plaži i pored bazena, tobogani na bazenu, dečiji klub i igralište sa mini zoo parkom, stoni tenis, odbojka, korišćenje terena za tenis (uz obaveznu rezervaciju), aerobik, luk i strela, mini golf, celodnevna animacija i žurke pred bazena jednom nedeljno. Masaža, sauna, spa centar, tursko kupatilo, frizer, uvozna pića, a la carte restorani, diskoteka su uz doplatu.

Sobe:
klima uređaj, telefon, mini bar, LCD SAT TV, kupatilo, fen, balkon. U većim standardnim sobama se mogu smestiti i petočlane porodice.

Ishrana:
sve uključeno; doručak 06:00-10:00 h, doručak u snek baru 10:00-11:00 h, ručak 12:30-14:00 h, večera 18:30-20:00 h, kasnija večera 20:00-21:30 h, italijanski i tunižanski restoran dva puta tokom boravka. Pića uključena u cenu: mineralna voda, filter kafa, čaj, mleko, kakao, sokovi i vino kuće. U snek baru 12:00-15:00 h: salate, pice, testenine, gazirana pića, pivo, vino, sokovi, voda. U "Hanibal“ baru 09:00-24:00 h: mineralna voda, kafa, čaj, kako, mleko, gazirani i obični sokovi, pivo, vino, aperitivi, lokalna alkoholna pića. U baru pored bazena 10.00-23.00: gazirana pića, voda, sok, neke vrste koktela. U baru na plaži 10.00-18.00: voda i sokovi.

Napomena:
sokovi uključeni u cenu su od koncentrata, nisu ceđeni.  
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama