Istanbul

Istanbul, Turska

već od 459€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL AVIO 
-grad na dva kontinenta-
5 dana / 4 noćenja, avionom
30.04 – 04.05.2024.
AERODROM MORAVA – KRALJEVO

CENA ARANŽMANA – 509 €
FIRST MINUTE CENA – 459 €

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Aranžman Istanbul avio obuhvata:
– Avio prevoz na relaciji : aerodrom Morava – Istanbul – Morava, sa uljučenim avio taksama (cene aerodromskih taksi i taksi za gorivo su podložne promeni do samog polaska na put, i agencija zadržava pravo da, u slučaju povećanja cena taksi koriguje cenu u skladu sa novonastalim okolnostima.),
– Smeštaj u hotelu sa Edition hotel 4* Beyazit na bazi četiri noćenja sa doručkom,
– Usluge pratioca grupe na sprskom jeziku,
– Transfer aerodrome – hotel – aerodrom u Istanbulu

Aranžman Istanbul avio ne obuhvata:
– Fakultativne izlete
– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– Transfer na relaciji Čačak – Kraljevo – aerodrom – Kraljevo – Čačak – 15€ po osobi (minimum 4 osobe)

Cene fakultativnih izleta ( cene fakultativnih izleta su podložne promeni ):
– Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Kapali čaršija, usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku – 55 €
– Topkapi palata – 49€ (Selamlik, Harem i slušalice)
– Krstarenje Bosforom, Vaseljenska patrijaršija, Fener i Egipatska pijaca uz lokalnog vodiča na srp. jeziku – 55 €
– Obilazak vidikovca Pierre Loti – 25 €
– Prinčevska ostrva sa uključenom povratnom kartom za gradski prevoz do luke, potom povratnom kartom do ostrva Bujuk Ada i uslugama vodiča na srpskom jeziku – 40 €
– Dolmabahče palata sa lokalnim vodičem slušalicama i ulaskom u harem– 45 €
– Tursko veče na brodu (noćno krstarenje, transfer, večera set meni, neograničeno lokalno bezalkoholno piće, šou, ples) – 45 €

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 10 putnika.

Cene fakultativnih izleta nisu garantovane i zavise od inflatorni kretanja koja su u Evropi učestala od 2022. godine. Ino partner i agencija zadržavaju pravo promene cena fakultativnih izleta do početka realizacije putovanja. Ukoliko putnik ne želi da prihvati promenu cene fakultativnog izleta nije u obavezi da uplati isti. 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA :
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta… Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.
1. DAN: Kraljevo (putovanje Istanbul avio)
Sastanak grupe na aerodromu Morava ( Kraljevo) u 07:30h. Posle čekiranja let za Istanbul u 09:30h. Sletanje u Istanbul u 12:45, po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak do najlepšeg vidikovca Istanbula – PIERRE LOTI, koji krije dirljivu ljubavnu priču, uz obilazak Ejupove Džamije i turbeta Mehmed Paše Sokolovića (spolja). Slobodno vreme za kafu sa pogledom na čitav grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: Istanbul (putovanje Istanbul avio)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak znamenitosti (Aja Sofija – nekadašnja  najveća crkva sveta, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Kapali čaršija, Hipodrom –nekadašnje središte grada, Topkapi palata – sedište otomanske imperije). Ko želi može fakultativno da obiđe Topkapi palatu. Slobodno popodne. U večernjim satima fakultativni odlazak na brod, na večeru sa programom (tursko veče). Noćenje.

3. DAN: Istanbul (putovanje Istanbul avio)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na Prinčevska ostrva – naziv su dobila u vreme Vizantije, kada su na njih dovođeni prognani prinčevi i princeze i nepodobni članovi carske familije. Osmanlije su, takođe, nastavile tu tradiciju. Danas su prinčevska ostrva biserni spoj arhitektura i vera – hrišćanske(pravoslavne i katoličke), islamske i jevrejske. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: Istanbul (program Istanbul avio)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativnoi obilazak Egipatske pijace, Vaseljenske patrijaršije, i živopisnog kvarta Fener ili Balat, poznatog po šarenim stepenicama i zgradama. Zatim fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate. U povratku moguće slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal u kojoj se nalazi i Galata kula.(samostalni povratak u hotel za one koji stanu na Taksimu.) Noćenje.

5. DAN: Istanbul (program Istanbul avio)
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u 10:30. Čekiranje i let u 13:30h . Sletanje na aerodrom Morava u Kraljevu u 14:35h. Kraj putovanja.
– Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 50% prilikom rezervacija, ostatak (50%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
– Preko računa: uz profakturu

JNG

Organizator putovanja je turistička agencija Jungman Travel, broj licence OTP 187/2021 kategorije A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungman Travel. OUP

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.