Ljubljana

Ljubljana, Slovenija

već od 99€

Opis destinacije

Ljubljana je glavni grad Slovenije. 2016. godine je bila proglašena za Zelenu prestonicu u Evropi od strane Evropske Unije. Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Nalazi se u centralnom delu Slovenije, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanica. Grad sa duhom prošlosti, poznat po svojim legendama.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Ljubljana i Škofja Loka autobusom
Sa fakultativnim obilaskom Bleda, Bohinja, Portoroža i Pirana
5 dana / 2 noćenja

Cene su izražene u Eur po osobi
Termin putovanjaRedovna cenaSpecijalna ponuda
12.05.2022. - 16.05.2022.139€99€
16.06.2022. - 20.06.2022.139€109€
14.07. 2022. - 18.07.2022.139€109€
11.08.2022. - 15.08.2022.139€109€
08.09.2022. - 12.09.2022.139€109€

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj u Ljubljani u hotelu  3* (lokalna kategorizacija), usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
(doručak kontinentalni)
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge
- obilazak Ljubljane i Škofija Loke

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid
- Individualne troškove putnika.
- Doplata za jednokrevetnu sobu – 50€
- Boravišnu taksu 3,13€ po noćenju
- Fakultativne izlete:
- Bled i Bohinj – 20€
- Portorož i Piran- 30€
Hotel Meksiko 3* meksiko.ljubljana-hotel.com/en/ - Nalazi se u srcu Ljubljane, u nedavno izgrađenom kompleksu sa barom, apotekom i prodavnicom medicinske opreme. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Gostima su na raspolaganju moderno uređene i klimatizovane sobe. Sve sobe u hotelu Meksiko uređene su u modernom stilu i sadrže prostor za sedenje opremljen flat-screen TV-om sa kablovskim kanalima. Kupatila u sobama imaju tuš. Recepcija radi non-stop.

B & B Hotel Ljubljana Park 3* hotel-bb.com
je smešten u istorijskoj zgradi pod zaštitom. Centar grada Ljubljane i najznačajnije turističke znamenitosti nalaze se na par minuta hoda.Udobno opremljene sobe hotela imaju elegantno, ali toplo uređenje, besplatan WiFi i sjajan pogled..Hotel takođe obuhvata moderan bar sa letnjom terasom na otvorenom, gde možete uživati u popodnevnom ili večernjem piću u vrtu. Iz hotela se puža pogled na Ljubljanski stari grad. Doručak je kontinentalni – švedski sto.

HOLLIDAY INN EXPRES LJUBLJANA 3* - Smešten je u Ljubljani, na 5 km od Ljubljanskog grada i na 2 km od Ljubljanskog sajmišta. Raznovrsna ponuda objekta obuhvata vrt i terasu, besplatan wi fi. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.
Udobno uređene sobe imaju klima-uređaj, radni sto, LCD TV i sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U objektu se služi doručak na bazi švedskog stola.
1. dan BEOGRAD – Sastanak putnika na parking Sava centra (Savska strana) u 22:00h, polazak u 22:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku ka Sloveniji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - U jutarnjim časovima odlazak u Škofja Loku, najlepši srednjovekovni grad u Sloveniji. U šetnji ćemo otkriti čar prošlosti. Živopisne kuće se smenjuju sa misterioznim dvorcima, crkvama i spomenicima. Pauza i slobodno vreme za doručak i kafu. Nakon pauze polazak za Ljubljanu. Upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i odmor. Noćenje.

3. dan – BLED i BOHINJ - Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet - Bled i Bohinj. Jezero Bled je okružen slovenačkim Alpima, a na sredini jezera nalazi se ostrvo na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža nestvaran pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Nastavak vožnje ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme do povratka u Ljubljanu. Noćenje.

4. dan PIRAN - PORTOROŽ - Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Portorož i Piran. Sa sigurnošću se može reći da je Portorož mediteranski gradić, biser slovenačkog primorja. Portorož je najpopularnije letovalište. Šetalište je povezano sa predivnim Piranom (oko 15 minuta hoda uz obalu), a od Trsta u Italiji deli ga tridesetak kilometara, luksuzni hoteli i kongresni centri, luka, sportski objekti, samo su delić onoga što nudi. Naravno, tu je i dugačka plaža koju okružuju brojni kafići i restorani, na kojoj ćete uživati nakon razgledanja grada.
Piran važi za dragulj venecijanske arhitekture, mesto koje Vas neće samo oduševiti opojnom morskom atmosferom, upečatljivom arhitekturom u jarkim bojama fasada, već i predivnim zalascima sunca, skrivenim baštama, možda i najlepšim trgom na Jadranu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u večernjim časovima.

5. dan BEOGRAD - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Video

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama