Prag

Prag, Češka

već od 119€

Opis destinacije

Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi Grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku, predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika. Danas je Prag evropska metropola, grad pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara, do restorana i pivnica u kojima se služi čuveno češko pivo. Posetite Prag baš tada i budite i Vi deo bajke...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE U PRAG 2022
SA FAKULTATIVNOM POSETOM DREZDENU I KARLOVIM VARIMA
6 dana / 3 noćenja / Autobusom

Cene su izražene u Eur po osobi
Termini putovanjaCena aranžmanaSPECIJALNA CENA
09.11.2022 - 14.11.2022 Dan primirja169€119€
30.11. - 05.12.2022.169€119€
14.12. - 19.12.2022.169€119€
-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate-

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj u hotelu, kategorije 3* u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni),
- Usluge licenciranog pratioca grupe,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete:
     * Karlove Vari - 25 evra odrasli / 15 deca,
     * Poseta Drezdenu - 30 evra odrasli / 20 deca,
     * Krstarenje Vltavom 15 evra,
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Individualne troškove putnika,
- Doplata za 1/1 sobu je 40€
- Obavezna turistička taksa u Pragu, 2 eur po osobi po noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
Hotel Olympik Tristar 3*  hotelolympiktristar.cz nalazi se u Pragu u širem centru grada, na samo 3,7km. Odlično je povezan javnim prevozom sa centrom grada. Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene kupatilom, mini-barom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. 

Hotel Rezidence Emmy 4*  hotelrezidenceemmy.cz  nalazi se u Pragu u širem centru grada, na samo 7km. Dobro je povezan javnim prevozom sa centrom grada, stanica se nalazi na samo 25 metara od hotela. Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene kupatilom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. 

Hotel Amedia Express 3* www.amediahotels.com smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. U ponudi ima tihe klimatizovane sobe, bar i besplatan bežični internet. Sobe su  1/2 i  1/2+1 (fotelja na rasklapanje) opremljene kupatilom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.
1. DAN. BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak iz Beograda u 19:00h sa parking Sava centra. Sastanak putnika 18:30. Noćna vožnja preko Novog Sada, Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN. PRAG
Putovanje Prag - Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem, obilazak Hradčana (kraljevog dvora), katedrale Sv. Vida, baziliku Sv. Đordja...spustićemo se Malom Stranom pored Kafkinog muzeja do Karlovog mosta (najstarijeg mosta u Pragu)...Šetnju završavamo na Staromesnim Namestima kod čuvenog astronomskog sata Orloj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i predah na malenim kioscima uz kuvano vino i Praške kobasice...  Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN PRAG - DREZDEN
Putovanje Prag - Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama. Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji. Povratak u Prag. Noćenje.
NAPOMENA: ukoliko zbog epidemioloske situacije ne bude mogao da se realizuje ovaj izlet,bice opcija za izlet u Kutnu Horu.

4. DAN PRAG - KARLOVE VARI
Doručak. Fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), crkve Sv.Marije Magdalene... i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora... Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN PRAG
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno krstarenje rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Slobodno vreme do polaka za Srbiju u popodnevnim časovima.

6. DAN NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama