Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA 
MONTEKATINI-PIZA-SIJENA-FIRENCA
PROLEĆE 2023

24.08./27.08.2023.
program radjen na dan 08.05.2023.  

CENA ARANŽMANA.................. 179 €
 (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate)

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji(DVD,mikrofon,AC..)
- smeštaj u hotelu 3* u Montekatiniju ili okolini (lokalna kategorizacija) u 1/2 i 1/2+1 sobama (treći pomoćni ležaj manjih dimenzija,isključivo na upit)na bazi 2 noćenje sa doručkom(doručak skromni, kontinentalni slano -slatki)
- razgledanje i obilasci prema programu
- RT karte za tramvajv - transfer do Firence 
- usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- putno zdravstveno osiguranje je neophodno za ulazak u zemlje EU(može se pribaviti u agenciji,.)-
- individualne nepomenute troškove
- boravišnu taksu, po odluci grada Montekatinija za hotele sa 3* u visini od 1 € po osobi i noći za htl.sa 4* 1,5- 2 € po osobi i noći (plaćanje lično na recepciji hotela)-trenutno važeće cene na dan 08.05.2023.
- FAKULTATIVNI  IZLET:Neophodno izjašnjavanje prilikom sklapanja ugovora radi sigurnosti i potvrde termina za lokalitete.Plaćanje vodiču na licu mesta.
- San Điminjano i Sijena 30 €                                   
                       
NAPOMENA:U koliko u programu postoje fakultativni izleti,oni nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.(min 30 putnika) Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA: OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA

Hotel 3* 
Nalaze se u poznatom letovalištu Montekatini ( ili bližoj okolini .).Svi hoteli imaju  aperitiv bar, restoran. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sa TWC, TV... Doručak je kontinentalni - skroman, slatko – slani.

NAPOMENA ZA SMEŠTAJ: Tačno ime hotela znaće se 5 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će  biti u obavezi da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. 

Doplata za 1/1 sobu  iznosi 30 € po noći i radi se isključivo na upit.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA
1. DAN .ZRENJANIN   Polazak u 19,00,sastanak u 18,45 h -parjing Kristalne dvorane-Zrenjanin.Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i graničnih procedura.Putovanje prema Pizi.

2. DAN . PIZA-MONTEKATINI  Po dolasku u Pizu u jutarnjim satima,razgledanje grada:POLJE ČUDA)Krstionica,Duomo, kosi-krivi toranj..)
Nakon razgledanja,slobodno vreme do polaska u Montekatini.Dolazak u hotel.Smeštaj.Noćenje.

3. DAN . MONTEKATINI-SIJENA  Doručak.Nakon doručka  fakultativni odlazak na celodnevni izlet u San Điminjano i Sijenu,“SAN ĐIMINJANO:.grad lepih tornjeva“ ili kako ga zovu „srednjevekovni menhetn“Obilazak Piazza della cisterna,gradske kuće,….uživanje u najpoznatijem sladoledu,koji je pobrao mnogobrojne nagrade širom sveta i pogledom na nepregledne plataže vinove loze..Nastavak puta za SIJENUu jedan od najlepših gradovaToskane -.Grad smešten u tipično toskanskom  predelu.Sijena,idealna za ljubitelje vina i prirode ,je grad sa očuvanim starim srednjevekovnim jezgrom, sa ogromnim kulturnim nasledjem... Po dolasku u grad - obilazak:Gradska kuća,Katedrala u Sijeni, centralni trg(Piazza Campo)gde se održavaju čuvene trke konja(„palio“),Santa Maria dela Scala,prva bolnica u Evropi,Crkva Sv.Domenika,u kojoj se nalazi glava i palac Sv.Katarine.Po završetu obilaska, slobodno vreme za šetnju i uživanje u lepotama ovog toskanskog grada.Po dogovoru,skup grupe i povratak u hotel u Montekatiniju.Slobodno vreme u Montekatiniju.Noćenje.

4. DAN . MONTEKATINI-FIRENCA  Doručak.Napuštanje hotela i  polazak za Firencu.grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka, Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto „otac renesanse“ : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i „Santa Marija del Fjore“. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjoria ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio,zatim galerija Ufici i stari most(Ponte Vecchia)….. .Slobodno vreme  do polaska  za Srbiju.Putovanje preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i  graničnih procedura.Dolazak u kasnim večernjim satima ili...

5. DAN .ZRENJANIN   ...  u ranim jutarnjim satima.Kraj programa

-30% prilikom prijave (do kraja maja), ostatak u ratama: 15.06., 15.07, 15,08. i 15.09.2023. (poslednja rata deponovan ček)

MIN

Organizator putovanja je turistička agencija Minos Travel, broj licence OTP 219 /2021 B. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Minos Travel. OUP

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama