Toskana i Cinque Terre

Cinque Terre, Italija

već od 169€

Opis destinacije

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela zemlje, na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fjorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,... Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more… Nezaboravno!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA / PROGRAM OCENJEN SA 5* OD STRANE PUTNIKA
14. februar – 19. februar / 10. april – 15.april / 30. april – 05. maj / 22 maj – 27. maj / 19. jun – 24. jun 
21. avgust – 26. avgust 
BOLONJA – PIZA - FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – CINQUE TERRE

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
14. – 19. FEBRUAR 2024.10. – 15. APRIL 2024.
30. APRIL – 05. MAJ 2024.
22. – 27. MAJ 2024.19. – 24. JUN 2024.
21. – 26. AVGUST 2024.
redovna cena 219 € sniženo 169€redovna cena 219 € sniženo 189€redovna cena 219 € sniženo 199€redovna cena 219 € sniženo 189€
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 150 € samo 130 €

Navedena cena paketa izleta uključuje sledeće izlete: 
- Izlet za Firencu prema programu putovanja sa uključenim voznim kartama
- Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu putovanja
- Izlet do Pize prema programu putovanja
- Izlet za Cinque Terre sa uključenim kartama za voz iz La Specije, prema programu putovanja

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ doručak) u hotelu sa 3* u Montekatini Termama
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Bolonje prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe starosti 18-70 god; stariji 70+ plaćaju polisu 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu– 90€
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 100€
- Gradsku taksu u Montekatiniju koja za sva tri noćenja iznosi 4€ (taksa se plaća na recepciji hotela)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- San Điminjano i Sijena– 35€
- Firenca sa voznim kartama– 40€
- Piza– 30€
- Cinque Terre sa voznim kartama– 45€
HOTEL MIRO 3***, Montekatini Terme, http://millennium.montecatini-terme-hotels.com/en/ ili sličan
Hotel Mirò Montecatini Terme se nalazi na centralnoj lokaciji u mestu Montekatini Terme, na 2 minuta hoda od termalnih kupatila. U ponudi ima klimatizovane sobe. U ovom istorijskom hotelu nalazi se toskanski restoran. Sobe sadrže TV, sef, mini-bar i potpuno opremljeno kupatilo. Dorukča na bazi švedskog stola. Pića su na raspolaganju u baru, a lagani obroci se služe u baru pokraj bazena. Gosti mogu da se opuste u vrtu, ili da se sunčaju na terasi sa ležaljkama za sunčanje. Besplatan bežični internet je dostupan u zajedničkim prostorijama. Hotel se nalazi na 600 metara od stanice Montekatini, a uspinjača do srednjovekovnog dela grada udaljena je 5 minuta hoda.

HOTEL GRAND HOTEL DU PARK ET REGINA 3***, Montekatini Terme, https://www.regina-hotel.it/en/ ili sličan
Zgrada u stilu secesije, udaljena 200 metara od spa Tetučio u Montekatiniju, Grand Hotel Du Park et Regina nudi terasu za sunčanje sa bazenom i restoran u kome se služe jela lokalne kuhinje. Wi-Fi je besplatan. Hotel raspolaže recepcijom koja je otvorena 24 sata, lobijem sa dnevnim boravkom, Wi-Fi, salonom za posluženje doručka (slatko-slani deo). Sobe su sve standard kategorije sa kupatilom (tuš-wc), centralni grejni sistem, TV.  Stil je elegantan, sa svetlim popločanim podovima i drvenim nameštajem. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog dana i uključuje slatku i slanu hranu. Restoran sa barom radi za večeru, a za ručak na zahtev. Tokom leta dostupan je i bar pored bazena. Hotel je udaljen samo 100 metara od autobuske stanice koja povezuje Montecatini Alto i 50 metara od žičare. Glavna železnička stanica Montekatini udaljena je 1 km.

HOTEL NUOVO SAVI 3***, Montekatini Terme, https://www.hotelnuovosavi.com/ ili sličan 
Smešten na glavnoj ulici Corso Giacomo Matteotti, hotel Nuovo Savi u ponudi ima otvoreni bazen i elegantni restoran specijalizovan za toskanska jela i domaće torte. Sobe predstavljaju miks klasičnog i modernog uređenja, a sve su klimatizovane. Pronaći ćete satelitsku televiziju i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju balkon. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. Doručak na bazi švedskog stola uključuje slatka i slana jela, kolače, sendviče, sireve i suhomesnate proizvode. U restoranu sa mermernim podom i dekorativnim ogledalima možete da probate italijanske testenine i lokalne specijalitete. Hotel Nuovo Savi se zapravo sastoji od 2 zgrade, udaljene jedna od druge 20 metara. U jednoj ćete pronaći restoran i salon. Bazen radi od juna do sredine septembra. U partnerskom hotelu su na raspolaganju sauna, spa centar i velnes centar. U okolini objekta pronaći ćete mnoštvo prodavnica, barova i restorana. Gradska termalna banja se nalazi na 5 minuta hoda, dok je Železnička stanica u Montekatiniju udaljena 300 metara.

HOTEL CAPPELLI 3***, Montekatini Terme, https://www.hotelcappelli.it/ ili sličan
Smešten na samo 450 metara od Spa centra Terme di Montecatini, hotel Cappelli se nalazi u centru gradića Montekatini Terme. U ponudi ima otvoreni bazen i besplatan bežični internet. Sve sobe u ovom hotelu su klimatizovane i uređene elegantno i u svetlim tonovima. Poseduju TV sa kablovskim i satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i besplatni toaletnim priborom. U hotelskom restoranu služe se jela italijanske kuhinje i toskanski specijaliteti. Za goste su obezbeđeni popusti za razne tretmane u Spa centru Terme di Montecatini. Gosti se mogu opustiti na ležaljkama za sunčanje u hotelskom vrtu. Smeštajni objekat se nalazi na 5 minuta vožnje od izlaza Montekatini Terme sa auto-puta A11.

1. dan (sreda 14. februar/ sreda 10. april/ utorak 30. april/ sreda 22. maj/ sreda 19. jun/ sreda 21. avgust)  Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 17h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 15. februar/ četvrtak 11. april/ sreda 01. maj/ četvrtak 23. maj/ četvrtak 20. jun/ četvrtak 22. avgurst) Dolazak u BOLONJU oko podneva. Zadržavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi „blizanci“, trg Mađore, bazilika Svetog Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u  MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

3. dan (petak 16. febraur/ petak 12. april/ četvrtak 02. maj/ petak 24. maj/ petak 21. jun/ petak 23. avgurst) Doručak. Slobodno vreme, ili poludnevni fakultativni izlet (8:30h- 12:30h) do PIZE. Dolazak oko 9:30h. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme do 11:30h. Povratak u Montekatini do 12:30h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet za FIRENCU (12:30-22h). Odlazak do mesta Sesto Fiorentino odakle se kreće vozom do centra Firence. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: Bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most, trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”, Mikelanđelov „David“…), Stara palata– nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici– preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta (vreme posete od oko 16h); Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela...). Polazak iz Firence vozom do Sesto Fiorentina oko 21h. Povratak u hotel oko 22:30h. Noćenje.

4. dan (subota 17. februar/ subota 13. april/ petak 03. maj/ subota 25. maj/ subota 22. jun/ subota 24. avgurst) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9:30-20h) ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Turisti u njemu vole da kupuju čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje: Duomo– jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme. Polazak iz Sijene u 19h. Povratak u Montekatini u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (nedelja 18. februar/ nedelja 15. april/ subota 04. maj/ nedelja 26. maj/ nedelja 23. jun/ nedelja 25. avgurst) Doručak. Odjava iz hotela do 8:30h. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Dolazak u La Speciju oko 10:30h. Cinque Terre sačinjavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Oko 20:30h polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…

6. dan (ponedeljak/ ponedeljak 15. april/ nedelja 05. maj/ ponedeljak 27. maj/ ponedeljak 24. jun/ ponedeljak 26. avgurst)    Dolazak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.