Umbria

više destinacija, Italija

već od 159€

Opis destinacije

Umbrija putovanje je nešto na šta smo izuzetno ponosni, jer naši putnici mogu da upoznaju centralnu Italiju koja je cvetala mnogo pre starih Rimljana i porodice Mediči. Jedini način da saznate više o Etrurcima i njihovoj civilizaciji, a da istovremeno vidite i ostatke etrurskih građevina iz petog ili šestog veka pre naše ere, jeste da krenete sa nama na put. Umbriju svakako treba da vidite pre Toskane ili Rima. Putujući kroz regiju, upoznaćete načine na koje su Etrurci i Umbrijci gradili svoja utvrđenja, a podsetićemo vas i da su Rimljani Etrurce zvali Tuski ili Etruski, po čemu je i sama Toskana dobila ime. Etrurci i Umbrijci su se zajedno u jednom momentu suprotstavili čak i Rimu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE UMBRIJA
Montepulciano i Chianciano terme
SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA PERUGIA – ASSISI – AREZZO - CORTONA
6 dana / 3 noći  autobusom/ hotelski smeštaj

Termin putovanjaCena aranžmanaPromo cena
13.04.2023 - 18.04.2023199€159€
-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja-

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
-Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
-Usluga predstavnika agencije/vodiča,
-Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.8eur /danu i 4* 1 eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60eur
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Peruđa i Asisi 30€/deca do 12 god.20€
- Arezzo I Cortona -30 €/deca 20 €
Hotel  Cristallo  4* cristallo.biz se nalazi u centru Chianciano termi. Ima otvoren bazen,recepciju, restoran,parking,lift. Sobe su klimatizovane sa tv-om, kupatilom, mini barom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. 

HOTEL AGGRAVI 3* hotelaggravichianciano.com se nalazi na 10 minuta od termalnih kupatila Terme di Kjančano i nudi sobe u klasičnom stilu sa TV-om. Hotel ima krovnu terasu sa pogledom na celu dolinu termi. Sobe su 1/2 i 1/3 mali balkon, kupatilo sa fenom za kosu, frižider…Doručak se sastoji od slatkog švedskog stola - kontinentalni.

PARK HOTEL 3* parkhotelchianciano.it se nalazi na 500m od glavnog trga u Chianciano termama. Sve sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane sa TV-om i sosptvenim kupatilom.Doručak se sastoji od slatkog švedskog stola - kontinentalni.

Hotel Michelangelo 4* hotel-michelangelo.it se nalazi u Chianciano termama. Ima otvoren bazen,recepciju i bar. Sve sobe imaju tv i kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Monica 3* hotelmonica se nalazi u Chianciano termama. Opremljen je restoranom I barom. Sve sobe su ½ I 1/3. Doručak se služi na bazi švedskog stola-kontinentalni.
1.DAN - BEOGRAD Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra . Polazak u 17:00h . Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN -CHIANCIANO TERME Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN - CHIANCIANO TERME-PERUGIA-ASSISI- CHIANCIANO TERME Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje.

4. DAN - CHIANCIANO TERME –CORTONA- AREZZO  Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali…Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festival a viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.

5. DAN - CHIANCIANO TERME - MONTEPULCIANO Doručak. Napuštanje hotelskih soba . Nastavak putovanja ka Montepulcianu- gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN - BEOGRAD. Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina
- Odloženo plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak na 2 mesečne rate čekovima građana.

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama